Händelser

2012-09-12, Moriz är nu kastrerad 

Det är med lite sorg i hjärtat Moriz var tvungen att kastreras men samtidigt en lättnad. Tyvärr blev han inte far till några söta sibiriska kattungar som var planerat. I väntan på att hans tilltänkta hona skulle löpa blev han tillslut allt för jobbig. Markerade revir överallt, var allmänt stingslig, orolig och skrek i högan sky. Det är ändå fascinerande vilka drifter det finns i dessa djur och så många olika tonarter de kan åstakomma. Jag hoppas nu att Moriz kommer till ro och blir en lugn och harmonisk katt.

2012-06-30, Utställning i Forshaga

Det här var Moriz och min första utställning. Det gillades inte av en okastrerad och hormonstinn katt. Till en början gick det bra. Han kände sig trygg i buren och brydde sig inte om de andra katterna. Men själva bedömningen upplevde han otroligt jobbig och reagerade med att fräsa och tillslut riva domaren Hannah Jensen, vilket resulterade i att han inte kunde bedömas, utan blev diskad. Så himla trist för jag tror han hade fått mycket bra omdömen om han inte blivit aggressiv. I vanliga fall är han ingen aggressiv katt men däremot lite känslig. Domaren sa att hans reaktioner berodde på rädsla och att jag skulle vänta med utställning tills han blivit mer stabil. Att han är en mycket fin katt var det ingen tvivel om. Väl hemma slappnade han av och blev den gosigaste katten, tacksam och nöjd över att få ligga på sin balkong igen, precis som Ferdinand vid sin korkek. Är en erfarenhet rikare i alla fall och har träffat många trevliga människor som givit goda råd och tips.

 

2012-06-29, Moriz ett år!

Födelsedagen firades med extra godsaker, nya leksaker, bus och gos.

2012-06-17, Moriz finns till förfogande för avel

Han har en mycket fin stamtavla och det vore roligt att få en kull på honom. Därför finns han nu till förfogande att stärka den Sibiriska stammen.

Inavelsgrad på 4 generationer 0,00% total 0,71%. FIv, FeLV och HCM- testad, utan anmärkning 2012-05-31. Är avelsgodkänd i och med att han har en LO-Stamtavla

2012-05-31, Veterinärbesök

Moriz första veterinärbesök sen liten. Det började så bra och han fick mycket beröm för att vara så lugn och snäll, ända tills blodproverna skulle tas. Då fick han panik och det slutade med att han fick lugnande att sova på så detta kunde utföras. En tagen katt och matte. Men nu har vi återhämtat oss och det känns skönt att det är avklarat. 

HCM, FIv och FeLV-testad. HCM-test togs via ultraljud och var utan anmärkning. HCM (Hypotrofisk kardiomyopati) är en form av hjärtfel som finns hos alla kattraser, även vanliga huskatter. För avel ingår denna undersökning i ett hälsoprogram, allt för att rasen ska förbli frisk och sund. Proverna FIv och FeLV visar om det finns smittsamma virussjukdomar. Moriz fick även vaccination och blev allmänt undersökt. Vikt 5 kg, vilket är normalt för åldern. Nu kopplar vi av!

Kattens dag 2011

På djuraffären Hund & Kattspecialisten i Karlstad kunde man ta med sig sin katt och få en bedömning. Då var Moriz 5 månader och mycket blyg inför allmänhetens beskådan.
 

 

 
Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)